Liselott Blixt holder oplæg på psykiatriudstilling

Liselott Blixt holder oplæg på psykiatriudstilling

Nyhedsbrev 2016-14

Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt, besøger psykiatriudstilling på Nytorv fredag d. 16. september kl. 14, hvor hun vil dække emner som psykiatriens tvangsmedicering og den stigende brug af medicinering i behandlingen af børn.

Oplægget finder sted i et stort telt på Nytorv, hvor man fra d. 10. til d. 21. september kan man se MMKs afslørende udstilling om psykiatrien. Formålet med udstillingen er at sætte fokus på de overtrædelser af menneskerettighederne, der hver dag finder sted inden for psykiatrien. At der er stor interesse for udstillingen, vidner de næste 4000 besøgende på udstillingens første 5 dage om. Følg med på www.mmk.info/udstilling

Teltet blev åbnet af formanden for Medborgernes Menneskerettighedskommission, Rene Steffensen, og han lagde ikke fingrene imellem i sin åbningstale. "Psykiatrisk behandling burde bestå af korte, effektive behandlingsforløb, som hurtigt fik folk tilbage på fode. Men faktum er, at der hver dag overføres 8 mennesker til førtidspension fra psykiatrien! Og siden opfindelsen af nervemedicin eller psykofarmaka i sidste halvdel af 19-hundredetallet ville man vel forvente, at antallet af folk med depressioner og psykoser ville være faldet. Men i stedet er der sket en voldsom stigning! Og derudover bliver den kendsgerning, at psykiatrisk medicin udelukkende er symptomdæmpende og stærkt vanedannende, holdt skjult. Det samme sker med medicinsk litteratur om vigtige forsøg, der viser, at folk med psykoser, der ikke får medicin, har 50% bedre chancer for at komme sig uden tilbagefald mod 10% for dem, der får medicin."

Rene Steffensen sluttede af med at påpege: "Der bliver kort sagt kørt mod færdselsretningen indenfor psykiatrien!"

Næste taler var Alma Ravn, der fortalte om, hvordan hun mod sin vilje var blevet indlagt på psykiatrisk hospital som følge af anklager fra to naboer. Hendes både underholdende og dybt foruroligende tale gjorde det klart, hvor let det er i dagens Danmark at tvangsindlægge en person på baggrund af rygter, uden at nogen griber ind. Som en af tilhørerne efterfølgende udtalte: "Virkeligt uhyggeligt. Den historie viser, at det kunne ske for enhver." Alma Ravn kommer i teltet og fortæller hele sin historie, mandag d. 19. september kl. 16.

Inden de tre sammen slippede den røde snpr over og erklærede udstillingen for åben, sluttede den pensionerede kemiprofessor Ole Sørensen af med at give et historisk tilbageblik. Hans pointe var, at når man ser på rækken af voldsomme, psykiatriske behandlingsmetoder, som f.eks. det hvide snit, der i Danmark først blev afskaffet i 1983, så var det aldrig psykiaterne SELV, der stoppede en skadelig behandlingsmetode. De stoppede kun efter massiv folkelig modstand, som så førte til politiske indgreb.

Udstillingen på Nytorv er åben hver dag fra kl. 10 til 22 til d. 21. september og du kan finde mere information om udstillingen og de arrangementer, der bliver afholdt på udstillingen på www.mmk.info/udstilling

 

FÅ VORES NYHEDBREV GRATIS LEVERET TIL DIN E-MAIL. TILMELD DIG HER.